Mi a hivatás?

"Ne félj, mert megváltalak; neveden szólítalak: az enyém vagy." (Iz 43,1)

Isten minden embert szeret, támogat, inspirál. Mindenkinek van helye, küldetése és hivatása az életben. Ezek a hivatások eltérnek, az emberek többsége például családos életformára van teremtve, de vannak néhányan, akiket Jézus más útra hív: a szerzetesi életre.

Ha úgy érzed, életed középpontja Jézus, vágyódsz az ő szorosabb követésére, és az emberek szolgálatára, akkor lehet, hogy szerzetesi hivatásod van.

Szent Szív Társaság (Sacré Coeur) nővérekként apostoli életet élünk, ami azt jelenti, hogy szemlélődő imánkból aktív külső tevékenységek fakadnak. Lelkiségünk Szent Ignáci-i jellegű, és abból a meggyőződésből forrásozik, hogy Istennek SZÍVE van, melyet minden ember felé Megtestesülésében fejezett és fejez ki. Sokféle külső tevékenységünk fókuszát küldetésünk, a nevelés szolgálata határozza meg. Szerzetesrendünk pápai jogú, nemzetközi.

Ha 24-35 év közötti, egyházilag szabad állapotú, nagylelkű, bátor szívű nő vagy és nem tántorítanak el a kihívások ( pl.nyelvtanulás, hosszú képzési idő stb..), akkor érdemes írni nekünk, hogy együtt megnézzük, a hivatásod jellege a Sacré Coeur közössége felé hív-e.

Kapcsolat:

Heim Kata RSCJ hivatásgondozó
e-mail: hivatasrscj@gmail.com
blog: www.hivatasrscj.blogspot.hu
facebook: Magdolna.Zsófia Sacré Coeur
https://www.youtube.com/watch?v=JIlhjXw_fEA